رد کردن لینک ها

غذاهای آذربایجان و نوشیدنی های معروف آن

غذاهای آذربایجان و نوشیدنی های معروف آن

باسلام خدمت کاربران وبسایت بریم باکو در این مقاله از مقاله های بریم باکو از مقالات جهت راهنمایی سفری راحت: تور زمینی باکو میخواهیم به معروف ترین غذا های باکو بپردازیم همراه ما باشید، بریم باکو اولین کارگزار مستقیم تور های باکو در کشور.

جمهوری آذربایجان، کشوری مملو از تضاد و تناقض است و از ساختمان‌های مدرن و پر زرق و برق گرفته تا روستاهای قدیمی و دیدنی را در برمی‌گیرد که شما را به سفر به این کشور دیدنی وسوسه و ترغیب می‌کنند. اما وقتی صحبت از وسوسه می‌شود، غذاهای آذربایجان در صدر جدول قرار می‌گیرند که تلفیقی از غذاهای خاورمیانه و اروپای شرقی هستند. گوشت، نقش مهمی در پخت غذاهای آذربایجان دارد و به عنوان مواد اصلی بیشتر غذاهای معروف این کشور از آن استفاده می‌شود. طعم بی‌نظیر غذاهای آذربایجان تا حد زیادی به آب و هوا و قرارگیری آن در کنار دریای خزر برمی‌گردد. در ادامه با ۱۳ مورد از معروف‌ترین غذاهای آذربایجان آشنا می‌شوید که در سفر به باکو، گنجه و دیگر شهرهای این کشور می‌توانید آن‌ها را امتحان کنید.

پلو

پلو (Plov)، یکی از رایج‌ترین غذاهای آذربایجان به شمار می‌رود که در آن برنج زعفرانی را به همراه گوشت، پیاز، تخم مرغ، انواع سبزیجات تازه، آلو و میوه‌های خشک می‌پزند. تنوع پلو در آذربایجان بسیار بالا است و بیش از ۴۰ دستور پخت متفاوت برای تهیه‌ی آن وجود دارد!

غذاهای آذربایجان و نوشیدنی های معروف آن

بالیق

بالیق (Baliq) یا همان ماهی، یکی از غذاهای محبوب دوستداران غذاهای دریایی به حساب می‌آید. برای پخت این غذای آذربایجانی، ماهی (معمولاً خاویار) را در آبلیمو و نمک و شوید خرد شده می‌غلتانند و سپس به سیخ کشیده و کباب می‌کنند. این غذا به همراه سس آلوی ترش و چند قاچ از لیمو سرو می‌شود.

غذاهای آذربایجان و نوشیدنی های معروف آن

لونگی

«لِونگی» (Lavangi)، مرغ یا ماهی شکم پر است که داخل آن را با گردو، کشمش، پیاز و انواع سبزیجات پر می‌کنند. البته مواد دیگری مانند انار و سس آلو ترش را هم می‌توان به ترکیبات آن اضافه کرد. معمولاً ماهی کپور را برای تهیه‌ی این غذا ترجیح می‌دهند؛ اما از خاویار نیز می‌توان به عنوان جایگزین آن کمک گرفت.

غذاهای آذربایجان و نوشیدنی های معروف آن

دلمه

دلمه‌ی آذری، یکی از غذاهای سنتی و لذیذ این کشور محسوب می‌شود و آن را از ترکیب برنج با گوشت چرخ کرده، نعناع، دارچین و رازیانه می‌پزند و درون برگ کلم یا برگ درخت مو می‌پیچند.

غذاهای آذربایجان و نوشیدنی های معروف آن

لوله کباب

برای پخت لوله کباب (Lyulya kebab)، گوشت گوسفند چرخ کرده را با انواع ادویه و سبزیجات مخلوط کرده و به آن نمک و لیمو می‌زنند. در نهایت گوشت را به کمک سیخ کباب کرده و آن را به همان داغی سرو می‌کنند.

غذاهای آذربایجان و نوشیدنی های معروف آن

پیتی

«پیتی» (Piti)، نوعی سوپ خوش طعم است و بخش مهمی از آشپزی آذربایجانی به حساب می‌آید. این سوپ از سبزیجات، گوشت گوسفند و نخود تشکیل می‌شود و آن را درون ظرف‌های سفالی سرو می‌کنند.

غذاهای آذربایجان و نوشیدنی های معروف آن

حلوا

حلوای آذری، تخصص شهرستان «شکی» در شمال غربی آذربایجان است و در آن، میوه‌های مغزدار را بین لایه‌های نازک نان بریان می‌گذارند. حلوا معمولاً با چای سرو می‌شود.

غذاهای آذربایجان و نوشیدنی های معروف آن

باقلوا

باقلوای آذری، شیرینی فوق‌العاده خوش‌مزه‌ای است که در آن نان سرخ شده را با میوه‌های مغزدار یا پسته پر می‌کنند و روی آن را یک لایه شربت یا عسل می‌ریزند.

غذاهای آذربایجان و نوشیدنی های معروف آن

کباب و شیشلیک

از مواد غذایی مختلفی می‌توان برای پخت کباب آذری استفاده کرد؛ اما بخش اصلی آن یعنی استفاده از سیخ برای نگه داشتن مواد اصلی آن و کباب کردن گوشت در تمامی آن‌ها یکسان است. در این روش، کباب به آرامی بر روی زغال می‌پزد و گوشت آن ترد و آبدار می‌شود. برای پخت کباب آذری می‌توان از گوشت گوسفند، مرغ، ماهی و انواع سبزی کمک گرفت. مانند کباب‌های خودمان می‌توانید این غذا را با نان لواش، پیاز و سبزی خوردن سرو کنید.

غذاهای آذربایجان و نوشیدنی های معروف آن

کوفته آرزومان

برای پخت «کوفته آرزومان» (Arzuman-kufta)، بعد از اینکه کوفته را به شکل گرد درآوردند، سوراخی کوچک در مرکز آن ایجاد می‌کنند و کمی کره‌ی سرد یا تخم مرغ را داخل آن گذاشته و دوباره شکل دایره‌ای را کامل می‌کنند. سپس کوفته داخل ماهی تابه سرخ شده و با سبزیجات تازه سرو می‌شود.

قوتاب

«قوتاب» یا همان «ختاب» (Qutab)، نوعی پنکیک به شمار می‌رود که داخل آن را با پنیر، اسفناج یا گوشت گوسفند چرخ کرده پر می‌کنند.

غذاهای آذربایجان و نوشیدنی های معروف آن

چای سیاه

چای سیاه، جایگاه مهمی در میان نوشیدنی‌ها و غذاهای آذربایجان دارد و در واقع، نوشیدنی ملی این کشور به حساب می‌آید. چای، بخش بزرگی از زندگی روزمره‌ی مردم آذربایجان را تشکیل می‌دهد و اگر به این کشور سفر کردید، چشیدن طعم چای آن را فراموش نکنید که یکی از بایدهای سفر به آذربایجان محسوب می‌شود.

غذاهای آذربایجان و نوشیدنی های معروف آن

شربت آذربایجانی

مردم آذربایجان، علاقه‌ی خاصی به شربت معروف کشورشان دارند. شربت آذری، نوشیدنی خنک و شیرینی است که از آب جوش و ترکیب شکر، انواع میوه، نعناع و… به دست می‌آید.

غذاهای آذربایجان و نوشیدنی های معروف آن

به گفتگو بپیوندید